Wednesday, September 30, 2009

Sekadar Renungan

Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. Mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon Mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak


Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya..

Tapi kalau Mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup...... membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......"Jika kamu menyayangi ibumu,beritahu kepada sahabat- sahabat anda.

-adaptasi email-

Tuesday, September 29, 2009

Aidilfitri 1430H 2009

my family
lebaran hanina
family abg fizal
hhny famly



*em ni gmbar fmly time raya,sdh kan mak dah xda raya ni..em smga mak tenang disana,al fatihah..

raya da raya,xhbs lg kan.., sebulan la kan..
skrg da start keja blk, smgat ni nak kerja,haha
mggu lpas raya kat kL 4 hr,raya sana ngan famly nina.em best2.banyak yang
dah 'dbincangkan'haha. kurang2 blh gembirakan aku yang ksdihan ni kan.
mber2 yg mn sempat jumpa ja aku jumpa kat sana.


time raya camni,banyk btoi gmbar2 yang ada,tertangguh .
nak plh2 pn xsmpat,pc plak hrd dsk pnuh .haha. mmbr2 yg dok tggu gambar
tu, nant eh.t aku bagi.huhu.."eh mai ambil sndiri la nak cpat.."haha

ok,



anep *selamat menyambung tugasan masing2..*

Thursday, September 17, 2009

Salam Lebaran Dariku



Disini aku nak wish Selamat menyambut Lebaran..
Harap semua dapat bergembira dengan family
thun ni 1st time raya tanpa ibu tersayang..=( mesti trasa kehilangan di pagi
raya, x dapat cium tgn ibu lagi..em al fatihah utuk ibuku

Thun ni aku raya simple ja..xda apa yang meriah pun..semua skadar baju raya
baru pun dah cukup la.pagi raya t blh pi tgk kubur mak .then duduk la rumah
tggu la siapa nak melawat kami kat rumah..t cuti kerja seminggu, sempat la nak p mana

Pada yang memandu tu , bawa la krta elok2..jgan nak cepat sampai ja.x lari rumah tu..
okla semoga bergembira.

Wednesday, September 16, 2009

'balik' pergi kerja




Ngantuknya aku pg td,haha.mls btl nak design2.otak sebal mls berfikir
emm drive dr kL pg td.trus masuk opes.emm..jauhnya tempat kerja..pagi2 dah
main ngan mamat honda civic kAt highway.emm laju..tp kat corner slow!!haha
marah owner vtec plak.emm 200 jgk follow dia.punya la nak main mamat ni.kl aku masuk turbo, dah makan asap kot mamat ni.tension btoi.haha.bengong la, xpasl kena speed trap lagi t.ntahla.hlang ngantuk sat.tp (*amaran :bahaya memandu dgn laju,
igt orng tersayang)pesan kat diri sendiri.huhu-apa pn da slamat sampai, ok la tu.
dok fikir balik nak buka apa ja ni..terngat kat org jauh plk.jd org skit dah buah hati aku.hmm
nak raya ni la mcm2 nak jadi..sbar la.

Thursday, September 10, 2009

Last weekEnd



Em ni masa kt KL mggu lpas..em ok.happy =).Mlam mggu plan
nak lepak , tp xcnfirm sbnrnya, disebabkan member2
yang mmg lama xjmpa nak turun, so dgn bsar hatinya nak turun
jgk, si azrul ngan ein anuat pn ada.bgusla.din ngan una
, aku ngan my princess la,nina.haha. xtau nak lepak mana
jumpa la kat dataran, tggu satria pdm 383 ( btoi ka) haha.
stgha jam sampai,ok la.xla mnuggu.. dok2 lepak abang polis
pun mengusir objek2 kat tepi dataran.cam biasa la tu. last
malas nak pi jauh jd nak lpak kat kg baru.pusing2 mcm penuh
ja smua tempat xja.Pstu tkar kata nak lpak ampang, psing2 tgk
kdai ikan bakar dpan dbkl tu kosong, trus sggah,da pkul
11 lbh rasanya,haha.pastu bercerita la..sampai xlarat.
.kdang rancang punya rancang ssh nk jadi,yang xrncang ni
lg bagus dan xksah jd ka x.ada 'on' saja..dlm pkul 3 baru gerak
balik.

em pastu keesookan hr, dapat msg bdk2 ukm nak ajak bka
puasa at the same place,haha.sory la kawan2.ada masa kita
lpak lagi.nak buat cam mna..





Wednesday, September 9, 2009

090909





Today is a special day 4 this coz of this tripple 09.090909.and sure 4 birthday , wedding annvsary, n what so ever ..nway, i hv got history on 9.9.99 .pst 10 yrs.haha..if u know me, sure they know what is it.. good to make something that you'll unforgetable this date.very sure that many people want this day. what ever is it, make everyday is a special day.

Friday, September 4, 2009

busted





Pagi td ada orang ramai tahan kereta aku,ssh berhenti kat tepi..pastu trus kata, ingat ni sepang ka..emm blur skjp.ok ada speedtrap td.haha..yg tahan tu adalah polis traffik .ish2..encik bwa 150 di jalan 80km/j.emm...laju jgk eh.aku rasa lebih.tension btol pg2 ni.lalalala....tb2 ja hr ni ada roadblock kat situ.mn la nak tau .bru dua mggu ja guna hr2.haha.nampak sgt nak start ops.ni malam nak turun kL cam x brani ja nak tekan.xpasal sedekah kat en polis g.huhu

so igt2 anda seblm terkena.tb2 ja aku rs cm x best terus.xpnh g dapat slip. 1st time ni.hmm..
so, so..pandai-pandai la cr duit nak byaq .tension2..

Thursday, September 3, 2009

kL


ingat ada masa esok nak turun kL.sj nak jumpa buah hati.mmber2
mcm banyak yang nak kena settle, tp mcm ingat2 lupa ja.haha.emm
tgh fikir nak cari lense baru ja ni..sbar ja la.kdg mmg cmni.
ssh nak dapat smthing yg kita nak.

sblm tu nak pi ziarah kubur arwah mak,xsempat nak p weekend lepas.emm
hri ni genap 2 mggu mak xda.still cari semangat untuk terus kerja n belajar
hidup ni singkat ja.nak buat apa pn biar bersungguh,bru blh pi jauh.
'no pain no gain' self motivate ni.haha
k la jmpa kat sana la esok.

Tuesday, September 1, 2009