Thursday, December 31, 2009

SALAM TAHUN BARU 2010..



Salam tahun baru buat semua..Thun baru Islam pn Bru ja lpas..1432H
Emm skjap ja rasa masa tahun baru 2009 dulu..

Apa yg boleh aku kata..Tahun ni Terlalu banyak perubahan Dalam Hidup Aku selama 24 tahun ni..Ada suka ada Duka..Banyak memberi kesan Yang mendalam dalam plot hidup aku..

ingat dari awal tahun dulu..aku dari bw bike da Mula Pakai kereta..satria gti yang kuidam dulu.hehe..mmg bebaloi(promote neh)haha..





Tahun Ni juga aku bertemu dgn gadis pilihan hati,,My Nina la.=)..huhu..nanti aku novelkan cerita aku ngan dia..haha..comercial oo..standard la org bercnta..semua indah2 la kan..tp banyak juga dugaan dlm hubungan ni..tp kl da jodoh tu xkemana..haha


em tahun ni jugak aku mengenal erti kehilangan sebenar bila Ibu tersayang telah pergi selamanya..banyak menguji aku sebagai anak, dan abg kepada adik2..banyak mengajar erti pengorbanan seorang ibu yang sangat x ternilai..pesanan kepada mereka yang masih mempnyai ibu bapa..hargai la mereka sebaik baiknya..tp aku redha dgn ketentuan tuhan..xkusangka langsung jd cm ni..skrg dah hampir 4 bulan ibu meninggalkan kami..Semoga ibuku tenang disana''AL FATIHAH..

thun ni juga aku di transfer ke offiice cawangn penang semasa Mnjaga mak di hospital
tp aku rasa Ada hikmahnya aku dipindahkan ke sini..tepat pada masanya..blh aku tgk2kan mak masa hayatnya di hospital sampai ke nafas terakhir..alhamdullah aku dapat buat tanggungjawab aku sebagai anak walaupun masih xtrcapai lagi impian untuk mmberi keselesaan hidup sepenuhnya..tp tuhan lebih syangkan ibuku..aku dapat jgak tgk adik2 yang tangguh pengajian di uni masing untuk mnjaga ibu..dapat juga pengalaman bekerja di tempat sendiri.haha..

2009 juga aku melangkah ke satu tahap menjadi tunang nina=) alhamdulillah..dengan pesan arwah supaya kami percepatkan trikh perkahwinan..aku cuba yang terbaik
Semoga berkekalan hingga akhirnya..amin..




aku juga dah memeliki Ferari One200 ni.hehe.good one!

Wednesday, December 2, 2009

Thursday, November 26, 2009

wedding Azuan & Siti Dzunaini








Ni weeding mmber baik aku kat AUSB.dah kwin dah mmber aku ni..
Selamat Pengantin Baru n Semoga berkekalan..

Coming soon..

Friday, November 6, 2009

Monday, October 26, 2009

Wednesday, October 14, 2009

Audi r8

2008 Audi R8- 002
2008 Audi R8- 001
2008 Audi R8- 003
2008 Audi R8- 004


Ni cntoh treatment dan 'angle' yg best untuk shoot gambar kereta atau kederaan lain.
mmg superb.composition menarik, environment pun kat track.baru kena kena 'supercar'
Sesuai untuk komersial dan ini la caranya.=).tggu gambar aku plak nanti=)

emm., bila la nak pkai kereta ni?? haha..
smart,futuristic,gorgeous..

sumber: http://www.flickr.com/photos/62584794@N00/

Friday, October 9, 2009

jamm session

anep 2
anep 3
kwn


penat2 pn sempat gak pi.haha..sorry ya hny, psl smlm..=(.

nway kpda, pali,p.non, n ln2 cpat balik, khidmat anda di perlukan.huhu.2nd gtar mna hlang xpa2,t 'croud' pn semua dah balik,baru la meriah.hehe.nasib ada. en satan(man),haha
thnx for da pic

past event

Ni Gig 'suara Gaza' at orange club kL blan dulu.best2.sampai xlarat nak bdiri.haha.aku suka lighting kat sn.superb.club la katakan..

sil khannaz on stage.*
this pic had been used at sil khannaz photo album =)
*sil khannaz on facebook*
sil khannaz on stage
roy n mr jaei

adjeez sil khannaz


hashim n daei

ni kat gig BM - 040409 .teroka minda.mlm ni hr tu hujan lbt gak.huhu.tp sambutan kira ok la.ttap sempoi cm biasa.
sil khannaz
drum setup-lan bye
drum setup -lan n adjeez
jaei n dark e
croud
croud
Brain Dead
DSC_3273
adjeezlepak makan

ni gig bulan 3 msa aku kat sana lg.kt bm blan 4.emm sambil2 tu ni aku bg la tgk skit.haha.
kisahnya ada member sealiran yang main undergound ni.aku pn slalu la berjmpa la ngan semua artist2 underground ni.bnyak aku follow gig or show depa ni.sebab aku pn sbhgn dr fans jgk.mmber2 fans2 jgk.haha.
sebagai fotographer yang layan metal, ni la jadinya..sukarela aku turun layan gig sambil 'shoot da show' mmg best. aku jd krew ngan band sk ni.tp sbg photographer la .mau xmau 'VIP passed please'.hehe.
sengal2 ja bdk ni.tgk ja ganas.haha..statement.t bulan depan ni ada lg gig kat KL .jom2 bramai2.trun layan.
ni kena mnta ryalti kat SK ni.haha..

Next Gig - 07.11.09
METAL CORE 09

* p/s ada gig jgn lupa roger gua eh..haha

ok.

Monday, October 5, 2009

new item

dear
my dear.hehe.peace!=)

Fashion on 1 - hanifstudio
Fashion On 1 2008

phyton

bapak ular yang tgh tdr ni..mngkin mak ular.huhu

click on hanifstudio photostream--->

Friday, October 2, 2009

< most recent upload.>




CHECK IT OUT..
P/S Most recent upload tu. xtahan..haha. nway just click on
my gallery link beside ---->

Wednesday, September 30, 2009

Sekadar Renungan

Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. Mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon Mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak


Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya..

Tapi kalau Mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup...... membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......"Jika kamu menyayangi ibumu,beritahu kepada sahabat- sahabat anda.

-adaptasi email-

Tuesday, September 29, 2009

Aidilfitri 1430H 2009

my family
lebaran hanina
family abg fizal
hhny famly



*em ni gmbar fmly time raya,sdh kan mak dah xda raya ni..em smga mak tenang disana,al fatihah..

raya da raya,xhbs lg kan.., sebulan la kan..
skrg da start keja blk, smgat ni nak kerja,haha
mggu lpas raya kat kL 4 hr,raya sana ngan famly nina.em best2.banyak yang
dah 'dbincangkan'haha. kurang2 blh gembirakan aku yang ksdihan ni kan.
mber2 yg mn sempat jumpa ja aku jumpa kat sana.


time raya camni,banyk btoi gmbar2 yang ada,tertangguh .
nak plh2 pn xsmpat,pc plak hrd dsk pnuh .haha. mmbr2 yg dok tggu gambar
tu, nant eh.t aku bagi.huhu.."eh mai ambil sndiri la nak cpat.."haha

ok,



anep *selamat menyambung tugasan masing2..*

Thursday, September 17, 2009

Salam Lebaran Dariku



Disini aku nak wish Selamat menyambut Lebaran..
Harap semua dapat bergembira dengan family
thun ni 1st time raya tanpa ibu tersayang..=( mesti trasa kehilangan di pagi
raya, x dapat cium tgn ibu lagi..em al fatihah utuk ibuku

Thun ni aku raya simple ja..xda apa yang meriah pun..semua skadar baju raya
baru pun dah cukup la.pagi raya t blh pi tgk kubur mak .then duduk la rumah
tggu la siapa nak melawat kami kat rumah..t cuti kerja seminggu, sempat la nak p mana

Pada yang memandu tu , bawa la krta elok2..jgan nak cepat sampai ja.x lari rumah tu..
okla semoga bergembira.

Wednesday, September 16, 2009

'balik' pergi kerja




Ngantuknya aku pg td,haha.mls btl nak design2.otak sebal mls berfikir
emm drive dr kL pg td.trus masuk opes.emm..jauhnya tempat kerja..pagi2 dah
main ngan mamat honda civic kAt highway.emm laju..tp kat corner slow!!haha
marah owner vtec plak.emm 200 jgk follow dia.punya la nak main mamat ni.kl aku masuk turbo, dah makan asap kot mamat ni.tension btoi.haha.bengong la, xpasl kena speed trap lagi t.ntahla.hlang ngantuk sat.tp (*amaran :bahaya memandu dgn laju,
igt orng tersayang)pesan kat diri sendiri.huhu-apa pn da slamat sampai, ok la tu.
dok fikir balik nak buka apa ja ni..terngat kat org jauh plk.jd org skit dah buah hati aku.hmm
nak raya ni la mcm2 nak jadi..sbar la.

Thursday, September 10, 2009

Last weekEnd



Em ni masa kt KL mggu lpas..em ok.happy =).Mlam mggu plan
nak lepak , tp xcnfirm sbnrnya, disebabkan member2
yang mmg lama xjmpa nak turun, so dgn bsar hatinya nak turun
jgk, si azrul ngan ein anuat pn ada.bgusla.din ngan una
, aku ngan my princess la,nina.haha. xtau nak lepak mana
jumpa la kat dataran, tggu satria pdm 383 ( btoi ka) haha.
stgha jam sampai,ok la.xla mnuggu.. dok2 lepak abang polis
pun mengusir objek2 kat tepi dataran.cam biasa la tu. last
malas nak pi jauh jd nak lpak kat kg baru.pusing2 mcm penuh
ja smua tempat xja.Pstu tkar kata nak lpak ampang, psing2 tgk
kdai ikan bakar dpan dbkl tu kosong, trus sggah,da pkul
11 lbh rasanya,haha.pastu bercerita la..sampai xlarat.
.kdang rancang punya rancang ssh nk jadi,yang xrncang ni
lg bagus dan xksah jd ka x.ada 'on' saja..dlm pkul 3 baru gerak
balik.

em pastu keesookan hr, dapat msg bdk2 ukm nak ajak bka
puasa at the same place,haha.sory la kawan2.ada masa kita
lpak lagi.nak buat cam mna..